Juhe
Juha od rajčice
5,50€Goveđa juha s domaćim rezancima
4.50€Riblja juha
7,50€
Hladna riblja predjela
Tris ribica
13.00€dimljene sardele, marinirani i slani inćuni
Bakalar in bianco
8,50€Pršut od tune
12.00€Morski pjat za 2 osobe
26.00€
Topla riblja predjela
Rižoto s kvarnerskim kozicama i tikvicama
16.00€Crni rižoto sa sipom
16.00€Špageti s pestom genovese i mozzarellom
13.00€Pljukanci sa škampima
22.00€
Hladna mesna predjela
Pršut
13.00€Kobasice s tartufima
11.00€Ovčji sir
11.00€Istarska daščica za dvije osobe
25.00€
Salate
Miješana sezonska salata
5.00€Salata rikola / matovilac
6.00€Šopska salata
7.50€
Obročne salate
Salata s piletinom i mini mozzarellom
13.50€Salata sa friganim kozicama i feta sirom
15.00€
Doručak
08:00-11:00
Omlet sa šunkom i sirom
9.00€
Riblji specijaliteti
Riblja plata s blitvom (1kg)
60.00€Fritto misto
23.00€frigane ribe iz dnevog ulova mornara (ribica, lignje, kozice...)
Odrezak morskog psa na žaru
17.00€Lignje "Mornar"
25.00€punjene rižom i krakovima, u umaku od malvazije s kozicama i dagnjama
Brancin ili orada na žaru
22.00€Odrezak tune na žaru
21.00€File grdobine u umaku od kozica s palentom
26.00€Riba 1. kategorije (Orada / Brancin - 1kg)
72.00€Škarpina / Kovač / Zubatac (1kg)
84.00€Dagnje na buzaru
1kg / 26.00€0.50kg / 13.00€Jadranski škampi na žaru (0.5kg)
43.00€Jadranski škampi na buzaru (0.5kg)
46.00€Hlap/jastog na žaru (1kg)
130.00€Hlap/jastog na buzaru (1kg)
145.00€sa špagetima ili palentom
Mesni specijaliteti
Piletina na žaru
12.00€Ramstek tagliata
23.00€poslužen na rikoli uz pečeni krumpir i grana padano
Biftek na žaru
28.00€Izaberite jedan umak: zeleni papar ili tartufata
5.50€
Za naše najmlađe
Pohana piletina s pomfritom
9.50€Pašta bolonjez
8.00€
Prilozi
Pomfrit
5.00€Kuhani krumpir
5.00€Blitva na dalmatinski
5.00€Povrće na žaru
6.00€Palenta sa žara
5.00€Domaći kruh - porcija
0.70€Dodaci: kečap, majoneza, tartar
1.50€
Deserti
Krostata od limuna
4.80€Tiramisu
4.80€Kremšnita
4.80€Dnevni kolač
4.80 - 6.00€
Za pojist...
Jelovnik
Mornar je bistro u najboljem smislu riječi: širok raspon jela, fokus na sezonsko i na ono što se tog jutra isplati kupiti. Jelovnik je stabilan okvir, a “dnevna ploča” dodaje jela koja nestaju čim se sprazni teća.